Accessibility.GoToContent

GJØR-DET-SELV-INSPIRASJON & GODE TIPS

Planlegger du nytt bad og trenger inspirasjon – finner du det her på denne siden. Her kan du finne mange gode tips til både innredning og oppussing av badet, samt spennende kundehistorier, kataloger og tips til rengjøring av ditt nye bad.

Skap velvære på badet ditt

Det er fantastisk med nytt bad! De vakre møblene, nye oppbevaringsmuligheter og følelsen av kvalitet og luksus er nydelig. Uansett om du bygger helt nytt bad eller om du bare oppgraderer litt kan du med små triks få følelsen av velvære og luksus inn på ditt nye bad.

 1. Grønne planter: Pynt med noen levende planter på badet for å bringe naturen inn. De grønne plantene er med på å skape en følelse av velvære og skaper en forbindelse til naturen. Husk å velge planter som trives i fuktige miljøer som bregner, orkideer eller fredsliljer.
 2. Naturlig lys: Hvis det er mulig, la naturlig lys strømme inn på badet. Åpne gardiner eller persienner for å la sollyset skinne inn. Dette kan ha en beroligende og forfriskende effekt.
 3. Aromaterapi: Bruk eteriske oljer eller duftlys for å skape en avslappende atmosfære. Lavendel, sitronmelisse eller eukalyptusdufter kan bidra til å roe sinnet og fremme avslapning.
 4. Musikk: Installer en høyttaler eller vanntett musikkspiller på badet slik at du kan nyte avslappende musikk eller lyder mens du dusjer eller slapper av i badekaret.
 5. Beroligende farger: Mal veggene i beroligende farger som blått, grønt eller lyse nyanser for å skape en avslappende atmosfære. Unngå skarpe eller intense farger, da de kan virke stimulerende i stedet for beroligende.
 6. Komfortabel belysning: Sørg for god belysning på badet ditt, og velg et lys som kan dimmes eller har ulike lys innstillinger. Mykt og varmt lys kan skape en mer avslappende atmosfære. Våre lamper i Delta-serien kan dimmes og stilles inn til en temperatur som passer deg.
 7. Myke håndklær og tepper: Bruk myke og luksuriøse håndklær og tepper for å skape en følelse av komfort og velvære. Velg materialer som bomull eller bambus som føles behagelig mot huden. I våre flotte høyskap har du god plass til å oppbevare håndklærne dine.
 8. Organisering og minimalisme: Hold badet ryddig og organisert for å skape en rolig atmosfære. Du kan få lekre trebrett til skapene våre, slik at du kan holde skuffer og skap organisert og ryddig.

Bør du velge en gjør-det-selv-løsning?

Lurer du på om du skal pusse opp badet ditt selv, eller om du bør ha profesjonell hjelp, er det flere ting du bør vurdere før du bestemmer deg.

 1. Ferdigheter og erfaring: Hvis du har erfaring med lignende prosjekter og føler deg komfortabel med gjør- det- selv-arbeid, kan du vurdere å pusse opp badet selv. Det er viktig å være realistisk om egne evner og å være bevisst på når det lønner seg å søke profesjonell hjelp.
 1. Tid og engasjement: Å pusse opp et bad kan være omfattende, og krever ofte betydelig tid og engasjement. Vurder om du har nødvendig tid til å håndtere prosjektet selv, eller om du foretrekker å overlate det til fagfolk som kan gjennomføre det raskere.
 1. Prosjektets kompleksitet: Hvis baderoms prosjektet ditt er omfattende og krever komplekse installasjoner eller strukturelle endringer, må du bruke fagfolk. Du kan ikke bytte installasjoner eller strøm på badet ditt selv, så her trenger du hjelp av rørlegger og elektriker.
 1. Budsjett: Sett et realistisk budsjett, tenk nøye gjennom kostnadene ved profesjonell hjelp kontra gjør-det-selv. Selv om gjør-del-selv kan virke rimeligere, vær forsiktig så du ikke undervurderer kostnadene for materialer, verktøy og eventuelle feil som kan oppstå underveis. Fagfolk har vanligvis tilgang til rabatter på materialer og kan sikre en mer effektiv ressursbruk.

Husk at selv om du velger å gjøre enkelte deler av prosjektet selv kan det være lurt å konsultere en fagperson for råd og veiledning underveis. Dette kan bidra til å unngå feil og sikre at resultatet oppfyller dine forventninger og samsvarer med de nødvendige standardene.

Våre forhandlere står alltid klare med råd og veiledning til ditt prosjekt. Du finner nærmeste forhandler her.

Trenger du nytt bad? Følg disse tipsene

Et nytt bad krever nøye vurdering og planlegging. Her har vi samlet noen gode råd til deg som skal i gang med å pusse opp et bad.

 1. Inspirasjon: La deg inspirere av andres bad, og finn din stil og dine ønsker til ditt nye bad. Du kan bli inspirert av våre kundehistorier. Både Mette & Mikkel og Andria & Nezan har laget nye bad, så du kan bli inspirert av deres historier. Dykk gjerne også ned i våre ulike serier, eller les mer om møbler og dusjløsninger.
 2. Planlegging: Start med å lage en grundig planlegging av ditt nye bad. Identifiser dine behov og ønsker, og tenk på størrelsen på badet, layout, funksjoner og stil. Lag en detaljert liste over alt du ønsker å ha med på badet og prioriter ønskene dine. Du er også velkommen til å bruke vårt innredningsverktøy, her kan du selv leke med møbler og stiler så du finner det som passer deg.
 3. Budsjett: Sett et realistisk budsjett for baderoms prosjektet ditt. Du må vurdere nøye om det er et prosjekt du ønsker og kan gjøre selv, om du trenger rådgivning eller om du vil overlate hele prosjektet til fagfolk. Lag så et budsjett basert på disse vurderingene og husk å inkludere priser på materialer og møbler til badet. Du kan alltid finne prisene på våre møbler og dusjløsninger i våre kataloger her. Sørg for å ha litt fleksibilitet i budsjettet til uforutsette utgifter som kan oppstå underveis.
 4. Funksjonalitet og oppbevaring: Tenk på funksjonaliteten på ditt nye bad. Vurder hvordan du kan optimere plassen og lage praktisk oppbevaring for toalettsaker, håndklær og andre nødvendigheter. Trenger du ekstra skap som høy- eller overskap? Bør du velge et speil eller et speilskap? Definer dine behov og undervurder aldri behovet for oppbevaring på badet. Du kan også kjøpe vakre trebrett til møblene våre, slik at du kan holde skap og skuffer ryddige og organiserte.
 5. Belysning: Planlegg belysningen nøye for å skape en behagelig og funksjonell atmosfære på badet. Kombiner naturlig lys, hvis mulig, med godt plasserte lamper og pendler. Vurder ulike belysningsalternativer som generell belysning, speilbelysning og stemningsbelysning for å oppnå ønsket uttrykk og funksjonalitet. Med Scanbad kan du velge mellom flere forskjellige typer lamper, flere av dem kan også dimmes og endre fargetemperaturen, slik at du kan oppnå både godt arbeidslys og myk og behagelig stemningsbelysning til for eksempel kvelden.
 6. Valg av materialer: Velg materialer som er slitesterke, enkle å rengjøre og som passer din stil. Fliser er populære på bad da de er vannavstøtende og kommer i ulike farger, størrelser og mønstre. Møblene dine og dusjløsningen din bør være laget av slitesterke kvalitetsmaterialer slik at du enkelt kan rengjøre dem og at de varer i mange år. Scanbad er en trygg avgjørelse her, du får 10 års garanti og vi hjelper deg også med gode råd i forhold til vedlikehold og rengjøring av produktene, slik at de varer lengst mulig.
 7. Energibesparende løsninger: Tenk på energibesparende løsninger for å gjøre badet ditt mer miljøvennlig og for å spare på strømregningen. Velg vannbesparende armaturer, LED-belysning og isolasjonsmaterialer til vegger og gulv. Heldigvis er all belysning fra Scanbad LED-belysning.