Accessibility.GoToContent

RENGJØRING


GODE RÅD FOR RENGJØRING AV BADET

Et pent nytt bad må selvfølgelig også vaskes. Det brukes flere ganger om dagen, så det er ikke til å unngå at skitt og såperester kommer både i servanten og på gulvet. Du må også være klar over at ulike materialer trenger ulike rengjøringsmidler.

Vi har samlet noen gode tips til rengjøring av servant, rengjøring av speil, speilskap og rengjøring av glasset i dusjen.

RENGJØRING AV BADEROMSMØBLER

Når du kjøper baderomsmøbler fra Scanbad følger det alltid med en vedlikeholdveiledning– vi anbefaler deg alltid å lese den. Bruk aldri vaskemidler som inneholder slipemidler eller syre til å rengjøre baderomsmøblene, og sørg for at møblene alltid er tørre etter bruk. Rengjør du baderomsmøblene dine etter vedlikeholdsveiledningen vil de holde seg fine i mange år.

 

TIPS FOR RENGJØRING AV BADEROMSMØBLER

Unngå direkte vannssøl og såperester på møblene. Tørk av skap hvis det kommer vanndråper og såperester på dem, sørg for å rengjøre servanten regelmessig og ved behov.

FOLIE- & MELAMINOVERFLATER

Delta & Multo-serien består av folie- og melaminoverflater. Her anbefaler vi rengjøring med en myk klut vridd opp i varmt vann med et mildt universalrengjøringsmiddel. Tørk av med en fuktig klut vridd opp i rent vann for å fjerne rengjøringsmiddelet og unngå striper og skjolder.

VASK ALDRI MED DETTE

Bruk aldri slipemidler, ammoniakk, blekemiddel eller andre sterke løsemidler som møbelpolish, aceton, alkohol, rensebensin eller skuresvamp for å rengjøre eller pleie Scanbads møbler, speil, speilskap eller servanter. Hvis du bruker de ovennevnte midlene kan det forårsake skade på møblene, og du mister garantien.

RENGJØRING AV SERVANT

Bruk universalrengjøring for å rengjøre servanten. Dette gjelder alle servanter. For å opprettholde god hygiene og lukt er det viktig at du også skyller og tømmer avløpet i servanten (med vann, ikke avløpsrens eller klor).

RENGJØRING OG VEDLIKEHOLD AV DUSJEN

Hvis du har en Flexi eller Maxi dusj er du heldig. Her er den indre glassflaten spesialbehandlet med den slitesterke og miljøvennlige EasyCare-behandlingen, og denne behandlingen gjør at kalk og smuss ikke fester seg til dusjveggene eller dusjdørene dine – selv etter så mange som 30 000 avtørkninger. Så det er ikke nødvendig å avkalke dusjdøren eller fastveggen.

Bruk badrens og spray på fliser, glass og beslag. Skyll deretter med vann, og bruk en av Scanbads smarte dusjsnaler for å fjerne eventuelt resterende vann. Tørk etterpå med en myk klut. Åpne også avløpet og fjern hår- og såperester, spray i badrens og skyll med vann.

FJERN KALK FRA ARMATURET

For å hindre at kalk fester seg til kanten av armaturet og avløpet er regelmessig rengjøring nødvendig. Bruk jevnlig milde rengjøringsmidler så kalken ikke får festet seg, en liten børste kan være til god hjelp. Følg vedlikeholdsveiledningen fra produsenten til ditt armatur.

RENGJØRING AV SPEIL

Vanndråper, tannkremrester, fingeravtrykk – et flekkete speil er aldri fint på badet. Det finnes ulike rengjøringsmidler for glass og speil som kan hjelpe deg med å rengjøre speilet eller speilskapet ditt. Spray glass- eller speilrens på speilet, la det sitte i 5 minutter, og bruk deretter en ren mikrofiberklut til å tørke av speilet. Tørk i sakte bevegelser, pass på at du ikke lager striper. Hvis det oppstår striper, tørk forsiktig av igjen med en tørr mikrofiberklut. Vær forsiktig så du ikke bruker glassrengjøringsprodukter som inneholder alkohol.

MER OM RENGJØRING

Vedlikeholdsveiledning følger med alle Scanbad-produkter, og du kan finne de igjen her på siden når som helst.

SE VEDLIKEHOLDSVEILEDNING

DET ER DUMT Å MISTE 10 ÅRS GARANTIEN

Vi gjør oppmerksom på at du mister garantien når rengjøringsmidler er brukt feil, så hold deg til de gode rådene ovenfor. Badet ditt vil da fortsette å se bra ut i mange år.