Accessibility.GoToContent

RENOVERING AV BAD

RENOVERING AV BADET

Må badet bare friskes opp eller trengs en skikkelig renovering med nytt gulv og nye vegger også?

Det er mange varianter av renovering, og det er selvfølgelig et budsjett å ta hensyn til også. Heldigvis er det i dag mange muligheter for å jobbe videre med eksisterende vegger og gulv, for eksempel med mikrosement, slik at man slipper å fjerne gamle stygge fliser og sette opp nye.

Hvis det er møblene, toalettet og armatur som er blitt slitt og ikke ser bra ut, kan et ansiktsløft her gjøre en enorm forskjell. Du oppgraderer med nytt design og farger, men du beholder eksisterende installasjoner og fliser på gulv og vegger.

Ved en delrenovering ser man også på fliser og gulv. Er prosjektet en totalrenovering, så er det helt nytt og ofte endringer i rørføringen og avløpet også.

Så vurder hva ditt nye bad trenger. Er ansiktsløftning nok? Eller må du fornye gamle sluk & vegger og gammel elektrisitet så badet trenger en totalrenovering.

NÅR TRENGER DU EN RØRLEGGER?

Når det gjelder renovering av badet ditt kan du selv bytte innredning, blandebatterier og toalett dersom du bytter til tilsvarende type. Du kan selvfølgelig også henge opp nye baderomsmøbler selv og sette opp dusjløsningen.

Derimot må du bruke en autorisert rørlegger når du skal lage nye eller endre på eksisterende VVS-installasjoner. 

HVA MED DE ELEKTRISKE INSTALLASJONENE PÅ BADET?

Vi opererer med fire ulike soner i et våtrom – sone 0, 1, 2 og 3, som indikerer hvor mye fukt som typisk kan være i den aktuelle sonen. Sone 0 er i selve badekaret og gulv i dusjnisjen, mens sone 3 er taket når takhøyden er over 2,25 meter. Sone 2 er området fra ytterkant av dusj og badekar eller 120 cm fra dusjhodet. Det skal ikke være elektriske installasjoner i sone 0 og sone 1. Alle lamper i sone 2 krever IP44-godkjenning. Scanbads lamper er alle IP44 godkjent. Du kan kun installere lamper i sone 3 selv, skal du installere noe i sone 2 må du bruke en elektriker.

Finn forhandler

RÅD OM OPPUSSING AV BAD 

Søk hjelp og veiledning fra våre forhandlere. Her får du ofte hjelp av mennesker som selv er gode gjør-det-selv-folk, og som har gode råd og tips til din oppussing. Kjenner du håndverkere og bygningseksperter kan du gjøre som vår gjør-det-selv-helt Mikkel, han hører med de hver gang han er i tvil.

FINN FORHANDLER

DESIGN DITT EGET BAD MED VÅRE DESIGNVERKTØY

Før du starter oppussingsprosjektet ditt, kan du sette det opp ved hjelp av vårt interiørdesignverktøy. Her kan du leke med møbler, farger og uttrykk og dermed skape akkurat det badet du drømmer om.

Du kan velge mellom Delta- og Multo-serien og dermed få den akkurat slik du vil ha den.

VALG AV BADEROMSMØBLER & DUSJ

Hos Scanbad kan vi hjelpe deg med oppussing av ditt bad. Vi har mange muligheter for baderomsmøbler, speil og ikke minst dusjdører og -vegger i vårt sortiment. Scanbad er dansk design, produsert i Danmark og av en kvalitet som gjør at vi gir 10 års garanti.

Vi har en bredde i vårt sortiment med mange størrelser tilgjengelig og tilsvarende mange varianter, slik at du kan sette sammen et lekkert bad uansett om det er stort eller lite.

Ikke glem at alle Scanbad-møbler kommer ferdig montert klare til montering på vegg. Er veggene litt skjeve er det heller ikke noe problem – opphenget kan justeres slik at det matcher veggen, og dine nye baderomsmøbler monteres helt rett.

Sjekk ut de ulike Scanbad-seriene og sett sammen ditt drømmebad.

LITE ELLER STORT BAD?

Før du går i gang med å bestille møbler og fliser må du vite målene på badet du skal pusse opp.

Mål opp og lag en tegning hvor du tar hensyn til dagens installasjoner dersom de skal bevares. Vær oppmerksom på god utnyttelse av rommet og bruk for eksempel en skråvegg til et lavt skap eller en håndkletørker eller innlem den i dusjnisjen. Lag et Moodboard med bilder og materialer, la deg inspirere av alle bildene på denne siden eller ta en titt i katalogen vår og finn mer.

PRIS FOR NYTT BAD

En viktig faktor i oppussingsprosessen er budsjett planleggingen. Avhengig av omfanget på oppussingen må du finne priser på materialer og kanskje få tilbud fra rørlegger og elektriker. Vurder også egeninnsats, og om det trengs å leie et toalett i forbindelse med oppussingen. Snakk med andre som har renovert bad for å sammenligne. Når det kommer til budsjettet på møbler og dusj finner du priser på denne siden – vår billigste møbelserie er Multo. Så hvis budsjettet er begrenset begynn med Multo.

FORSIKRING

Skal du foreta en større gjør-det-selv-oppussing må du sørge for å ha en forsikring som dekker det. Det er slett ikke sikkert at dine ordinære forsikringer dekker skader forårsaket av gjør-det-selv-arbeid.

For eksempel dekker verken boligforsikring eller innboforsikring tyveri og hærverk av for eksempel toaletter og dusjer som ikke er montert.

Snakk med forsikringsselskapet ditt, kanskje du trenger en byggeforsikring hvis du holder på med et større byggeprosjekt.